Laadukkaat mittamikrofonit ja ohjelmistot kaiuttimien, kuulokkeiden, mikrofonien akustisiin ja elektroakustisiin mittauksiin.

Audio Precision tarjoaa monipuoliset työkalut elektroakustisiin mittauksiin. Laadukkaat mittamikrofonit, monipuoliset ohjelmistot sekä työkalut helpottavat luotettavan mittaustuloksen saamista.

Mittamikrofonit

Audio Precision mittamikrofonit
Audio Precision mittamikrofonit

Audio Precision mittamikrofoneista löydät sopivan mikrofonin käyttötarkoitukseesi. Mikrofoneissa on esipolarisoitu mikrofonikapseli sekä pienikohinainen esivahvistin joka on kytkettävissä joko suoraan APx1701-mittaustyökaluun tai yleisiin 2-20mA CCP (constant current power) mikrofonivirtalähteisiin. Mikrofoneista voi lukea TEDS kalibrointi- sekä yksilöintitiedot (sarjanumero) suoraan APx500-ohjelmistoon mittausta varten.

Audio Precision 378M31 mittamikrofoni

378M31 1/2" mittamikrofoni

Audio Precision 378M31 on yleiskäyttöinen 1/2" "Free field" mittamikrofoni kun mikrofonilta tarvitaan suurta herkkyyttä. 

378M32 1/2" mittamikrofoni

378M32 1/2" mittamikrofoni

Audio Precision 378M32 soveltuu korkeiden äänenpaineiden sekä laajemman taajuuskaistan (< 40kHz) tarkkoihin mittauksiin. "Free field" mittamikrofoni.

378M33 1/4" mittamikrofoni

378M33 1/4″ mittamikrofoni

Audio Precision 378M33 soveltuu korkeiden äänenpaineiden ja taajuuksien (< 80 kHz) mittauksiin. "Free field" mittamikrofoni.

130M23 1/4" mittamikrofoni

130M23 1/4" mittamikrofoni

Audio Precision 130M23 on mittamikrofoni tilanteisiin joissa tarvitaan useampia kohtuuhintaisia mutta laadukkaita mikrofoneja. "Free field" mittamikrofoni.

AECM304 korvasimulaattori

Simuloi ihmisen korvakäytävän toimintaa ja sisältää sisäänrakennetun 1/2" mittamikrofonin. Tarkoitettu korvakäytävään sijoitettavien kuulokkeiden mittaukseen IEC 60318-4 sekä IEC 60711:1981 standardien mukaisesti.

Lisätietoa Audio Precision mittamikrofoneista

376M03 Audio Precision mittamikrofoni376M03 Phantom-virtalähteellä toimiva mittamikrofonijärjestelmä

376M03 on kalibroitu mittamikrofonijärjestelmä johon sisältyy phantom-virtalähteellä toimiva mikrofoniesivahvistin 426M16 sekä ½ tuuman esipolarisoitu mikrofonikapseli 377M32. Mikrofoniesivahvistimeen on mahdollista kytkeä adapterilla myös ¼ tuuman mikrofonikapseli. Mikrofonikapselit ovat vaihdettavissa riippuen mittaustarpeesta. ¼ tuuman mikrofonikapseli soveltuu erityisesti korkeiden taajuuksien (100 kHz) tai korkeiden äänenpaineiden mittauksiin, kun taas ½ tuuman mikrofoni mittauksiin joissa mikrofonin matala 15.5dB pohjakohina on tarpeellinen.

Liitäntänä on yleinen XLR-kaapeli. Mikrofonit ovat kalibroituja ja niiden mukanan toimitetaan kalibrointitodistus.

Lisätietoa Audio Precision mittamikrofoneista


AECM206 kuulokemittaustyökalu

AECM206 on työkalu kuulokkeiden mittaukseen IEC-60318-4 standardin mukaisesti. Soveltuu normaalien, in-ear sekä aktiivisten "noise cancelling" kuulokkeiden mittaukseen. Mikrofonikapseli ja sen esivahvistin ovat TEDS-yhteensopivia sekä kalibroituja. Soveltuu sekä tuotekehityksen että tuotannon mittauskäyttöön.

Lisätietoja tuotteesta


APx1701 kaiutin-, kuuloke ja mikrofonimittaustyökalu

APx1701 Transducer Test interface

APx1701 Transducer Test Interface on lisävaruste joka on suunniteltu erityisesti elektroakustiseen mittaukseen. Se sisältää laadukkaat päätevahvistimet kaiutin- tai kuulokemittaukseen sekä mikrofoniliitännän virtalähteineen mittamikrofonien tai mitattavien mikrofonien liittämiseen. Soveltuu sekä tuotekehityksen että tuotannon käyttöön. Päätevahvistimet mahdollistavat kaiutin- ja kuulokemittaukset ilman erillisiä vahvistimia. Mikrofonivirtalähteisiin voi kytkeä joko mittamikrofonit tai mitattavat mikrofonit suoraan. Mahdollistaa myös kaiutinimpedanssin mittauksen.

Lisätietoja APx1701 tuotteesta.


IMP1 Impedance Fixture

IMP1

Kaiuttimen impedanssia mitattaessa, mitataan puhekelaan vaikuttava jännite ja sen läpi kulkeva virta. Audio Precision laitteilla voi mitata jännitteen mutta virran mittaamiseen tarvitaan tarkasti tunnettu vastus, jonka IMP1 tarjoaa.

Valittavana on kaksi eri vastusta: 1.0 ohm ja 0.1 ohm. Etuosan XLR-liittimet kytketään mittalaitteeseen kun taas takaosan liittimet päätevahvistimeen ja kaiutinelementtiin.

Lisätiedot IMP1 impedanssityökalusta.


SPK-RD ja SPK-PT ohjelmisto-optiot

SPK-RD ja SPK-PT ohjelmisto-optiot laajentavat APx500-ohjelmiston mittausvalikoimaa akustisiin ja elektroakustisiin mittauksiin. Ne mahdollistavat Rub & Buzz, modulated noise, Thiele-Small parametrien-, energy time curve-, impedanssi-, impulse response ym. akustiset mittaukset.

Lisätietoja SPK-RD ja SPK-PT ohjelmisto-optioista.


Waterfall-mittaukset

Waterfall- ja Polar Plot -mittauksiin tarvittavat työkalut on ladattavissa AP:n sivuilta.

Lisätietoa Waterfall CSD (Cumulative Spectral Delay) mittausohjelmasta


Polar Plot -mittaukset

Polar Plot -mittauksia varten on ladattavissa työkalu jonka avulla mittauksia voi automatisoida.

Lisätietoa Polar Plot mittauksista.


Suhteellisen äänenlaadun mittaaminen, Perceptial audio testing, PESQ, POLQA, STI ja ABC-MRT

APx500-ohjelmistoon on saatavilla suhteellisen äänenlaadun mittamiseen tarkoitettuja mittauksia kuten PESQ, POLQA ja STI. Ne integroituvat saumattomasti muihin mittauksiin ja Audio Precision mittalaitteisiin muodostaen helppokäyttöisen kokonaisuuden. Uusimpana tulokkaana ABC-MRT mahdollistaa puheen ymmärrettävyyden mittaamisen käyttäen mittasignaalina normaalia puhetta. Perinteisten mittasignaalien, kuten siniaalto tai kohina, käyttö saattaa olla ongelmallista puheen enkoodaukseen suunnitelluissa ratkaisuissa tai laitteissa joissa on kohinasalpa.

Lisätietoa PESQ ja POLQA mittauksista.
Lisätietoa STI (Speech Transmission Index) -mittauksesta.
Lisätietoa ABC-MRT optiosta.


 

 

Liity postituslistallemme

Saat ajankohtaista tietoa uusista tuotteista ja muusta ajankohtaisesta. Listalle liittyminen ja siitä poistuminen on helppoa. Eikä se velvoita sinua mihinkään.