Audiomittausohjelmistot

Nykyaikaisen audiomittalaitteiston tärkeä osa on monipuolinen ohjelmisto. Se mahdollistaa helppokäyttöiset ja monipuoliset mittaukset sekä niiden raportoinnin. Audio Precision on jo 30 vuoden ajan kehittänyt audiomittalaitteita ja niihin liittyviä ohjelmistoja. Laitteiden ohjaamiseen käytettävästä ohjelmistosta on vuosien varrella kehittynyt todella monipuolinen sekä helppokäyttöinen työkalu.

Ohjelmistot ovat ladattavissa Audio Precision sivuilta (vaatii kirjautumisen) ja ne toimivat myös "demo" moodissa jolloin mittauksiin ja käyttöliittymään pääsee tutustumaan ilman varsinaista mittalaitetta.

Jokaisen mittalaitteen mukana toimitetaan viimeisin ohjelmistoversio. Vanhempiin mittalaitteisiin on mahdollista päivittää uudempi ohjelmistoversio joka on maksullinen versiosta v5.0 lähtien.

APx500 ohjelmisto

APx500 ohjelmiston Bench Mode ja Sequence Mode
APx500 ohjelmiston Bench Mode ja Sequence Mode

APx500 ohjelmistoa käytetään APx-sarjan audiomittalaitteiden ohjaamiseen. Se tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia mittauksia sekä kehittyneen käyttöliittymän mittalaitteen ohjaamiseen.

Monipuolinen valikoima valmiita mittauksia

APx ohjelmisto tarjoaa monipuolisen valikoiman valmiita mittauksia joiden avulla pääsee helposti ja nopeasti alkuun. Laitteesta riippuen mukana ovat perusmittaukset mutta ohjelmisto-optioiden kautta on mahdollista hankkia erikoismittauksia kuten PESQ, POLKA tai akustisten ominaisuuksien mittaukset.


 

Helppokäyttöinen mittaussekvenssien luonti

Kun halutaan mitata useita ominaisuuksia nopeasti ja automatisoida mittaukset luodaan mittaussekvenssi. Mittaussekvenssiin valitaan halutut mittaukset (esim. taajuusvaste, särö, jne.) jotka asetetaan jonoon ja ne suoritetaan halutussa järjestyksessä. Yksittäisiin mittauksiin asetetaan halutut asetukset (esim. taajuuskaista, amplitudi, mittaustaajuus jne.) jotka sopivat mitattavaan tuotteeseen. Mittauksiin voidaan asettaa raja-arvoja joiden avulla voidaan rajata mittaustulosta: esim. liian korkea särö, joka ylittää raja-arvot merkitään hylätyksi. Mittaussekvenssit talletetaan ja ne on helposti avattavissa kyseisen tuotteen mittauksiin.


Monipuoliset raportit

Mittaussekvenssien suorittamisen jälkeen saadaan haluttaessa raportti joka on kustomoitu esim. omilla logoilla. Raportissa näkyvät tuloksien lisäksi mittausajankohta, asetukset ym. tiedot.


APx500 Flex

APx500 Flex -ohjelmisto mahdollistaa mittausten suorittamisen ASIO ajureilla varustetun audioliitännän kautta. Sen avulla APx500-ohjelmiston mittauksia voi suorittaa sopivalla audioliitännällä ilman erillistä Audio Precision-laitteistoa esimerkiksi tuotannon mittauksissa.

APx500 Flex soveltuu erinomaisesti mittaustilanteisiin joissa mittauslaitteiston suorituskyky ei ole ensisijainen. Esimerkkinä akustiset mittaukset kuten kaiutin-, kuuloke- tai mikrofonimittaukset. Audio Precision mittalaitteistolla tehtyjä mittausmenetelmiä voi siirtää tuotekehityskäytöstä tuotannon mittauksiin vaikka Audio Precision mittalaitteistoa ei olisi käytössä. Näin APx500 Flex mahdollistaa tehokkaan audiomittausjärjestelmän joka on helposti siirreltävissä.

Ominaisuudet

APx500 Flex perusversio on kaksikanavainen ja sisältää tärkeimmät perusmittaukset kuten tiedostoanalyysin, mittaussekvenssit, sisäänmenosignaalin monitoroinnin (Sisältää FFT monitorin), signaalin taso ja vahvistus, THD+N, tuotannon kaiutintestaus (sisältää Rub & Buzz) mittauksen, askellettu taajuusmittaus sekä Pass / Fail mittauksen.

Ohjelmistoon voi lisätä muita APx500 -ohjelmistosta tuttuja mittauksia kuten puheenymmärrettävyysmittaukset. Ohjelmisto on myös laajennettavissa neljä tai kahdeksankanavaiseksi.

Audioliitännät

APx500 Flex toimii useimmilla audioliitännöillä joihin saa ASIO ajurit. Audio Precision on verifioinut kolmen laitteen toiminnan, RME Fireface UC, Lynx Aurora (n), sekä Lynx E22 joihin löytyy templaatit uusimman ohjelmistoversion mukana. Nämä audioliitännät tarjoavat laadukkaat analogialiitännät (<90 dB THD+N, 192 kHz SR) sekä vakaat ajurit.


AP2700 ohjelmisto

AP2700 ohjelmistoa käytetään 2700 -sarjan audiomittalaitteiden ohjaukseen.

Taulukon eri ohjelmistojen yhteensopivuudesta löydät täältä.

Liity postituslistallemme

Saat ajankohtaista tietoa uusista tuotteista ja muusta ajankohtaisesta. Listalle liittyminen ja siitä poistuminen on helppoa. Eikä se velvoita sinua mihinkään.