APx mittalaitteiden ohjelmistoversiot ja niiden lisenssit

APx mittalaitteiden ohjelmistoversiot ja niiden lisenssit

Audio Precision APx-sarjan laitteita ohjataan APx500-ohjelmistolla. Versiosta 5 alkaen ohjelmistolisenssit ovat maksullisia. Uuden laitteen mukana toimitetaan viimeisin versio (esim. v.6) sekä oikeus päivittää seuraavaan isoon ohjelmistoversioon (v.7). Siitä seuraavat versiot ovat maksullisia. Tyypillisesti uusi iso ohjelmistoversio tulee kerran vuodessa. Ohjelmistoversio ei kuitenkaan ole sama kuin yksittäiset maksulliset mittaukset, Flex-paketit tai ohjelmisto-optiot, joita varsinkin Flex ja APx-517B mittalaitteille on useita.

Myös pienet versiopäivitykset (v6.0 -> v6.1) ovat maksuttomia jos käytössä on kyseinen v.6 versio. Jos haluaa että uusin ohjelmistoversio on käyttössä, on muutamia eri vaihtoehtoja riippuen laitteesta sekä nykyisestä ohjelmistoversiosta.

Oikeus ohjelmistoversion (tai ohjelmisto-option) käyttöön tallennetaan laitteen sisään (B-sarja ja Flex) tai laitteen taakse kiinnitettyyn KeyBoxiin (vanhemmat, ei B-sarjan laitteet).

Uuden laitteen oston yhteydessä

Uuden laitteen oston yhteydessä voi valita SW-EXT-3 (kaksi lisävuotta) tai SW-EXT-5 (neljä lisävuotta). Jos uuden laitteen oston yhteydessä ohjelmistoversio on v.6 ja laitteen mukana on ostettu esim. SW-EXT-3 voi laitteen päivittää versioon v.9 saakka.

Vanhan laitteen ohjelmistopäivitykset

Jos laitteessa on vanha esim. v.4 ohjelmisto ja haluaa päivittää v.6 versioon. Tulee ostaa kaksi ohjelmistopäivitystä. Päivitys v.4 -> v.5 ja v.5 -> v.6. Jos laite on vanhempaa (ei B-malli) tulee laitteen taakse asentaa KeyBox. KeyBoxia tarvitaan kun käytetään v4.6 ohjelmistoa tai uudempaa. Jos laitteeseen ei ole aikaisemmin asennettu KeyBoxia, sen voi tilata veloituksetta osoittesta: https://www.ap.com/get-keybox/

Jos käytössä on viimeisin ohjelmistoversio voi laitteeseen hankkia 'Software Maintenance' paketin josta on kolme eri vaihtoehtoa eli SW-MAINT-1 (1 vuosi), SW-MAINT-3 (3 vuotta), SW-MAINT-5 (5 vuotta). Näillä ohjelmiston pystyy päivittämään heti kun uusi versio ilmestyy ja tarvittava lisenssi löytyy.

'APx500 Software Subscription license' -malli on vaihtoehtoinen tapa, jolla laitteeseen saa uusimman ohjelmistoversion käyttöön määrätyksi ajaksi. Tämän jälkeen laitteen lisenssi palaa takaisin aikaisempaan versioon ellei osta uutta lisenssiä. Vaihtoehtoja on kolme eli SW-SUBSCR-1YR (1 vuosi), SW-SUBSCR-3YR (3 vuotta) ja SW-SUBSCR-5YR (5 vuotta). 'Subscription' malli on normaalista ohjelmistopäivityksestä poikkeava koska se mahdollistaa myös kaikkien ohjelmisto-optioden tai mittauksien (ei PESQ tai POLQA) käytön laitteessa lisenssin voimassaoloajan. Tämä saattaa olla hyvä vaihtoehto jos käytössä on vanhempi laite sekä ohjelmistoversio mutta tarvitsee uudemman ohjelmistoversion ominaisuuksia käyttöönsä hetkellisesti.

Ohjelmistolisenssiä varten tarvitaan kyseisen laitteen sarjanumero.

Lisää 'Subscription Model' vaihtoehdosta: https://www.ap.com/blog/subscription/

APx500 ohjelmisto FAQ: https://www.ap.com/analyzers-accessories/apx-overview/software-licensing-faq/

Tutustu myös tuettuihin käyttöjärjestelmäversioihin: https://www.ap.com/technical-library/ap-software-windows-version-compatibility/


Ajankohtaista

v7.jpg

Open Loop Fast Sweep, FFT analyysin uudet ominaisuudet, Transfer Function mittaus Bench Mode puolelle sekä GRAS SysCheck2 tuki.

Rub_and_Buzz_Examples_APx500_Measurement_Software_Version_6.1.jpg

Audio Precision audiomittalaitteissa käytettävä APx500 ohjelmiston uusin versio 6.1 tuo uusia työkaluja Rub & Buzz tyyppisiin mittaushaasteisiin.

APx517B_audio_analyzer.jpg

APx517B audiomittalaitteeseen on integroitu audiomittalaite / audioanalysaattori, vahvistin, kuulokevahvistin sekä mikrofoniliitäntä virtalähteellä. Mittalaitteeseen löytyy myös kattava valikoima vaihtoehtoisia digitaaliliitäntöjä.

Multiple_Simultaneous_Input.jpg

Multi Input mahdollistaa kahden eri sisäänmenon käytön samanaikaisesti mittaamisessa. Voit mitata esimerkiksi analogisesta ja digitaalisesta sisäänmenosta samalla mittauksella.

pdm16.jpg

APx PDM 16 moduli mahdollistaa 16 PDM kanavan samanaikaisen sisäänmenon ja mittaamisen esimerkiksi älykaiutinta mitattaessa.

Flex2.jpg

APx500 mittausohjelmiston uusin versio APx500 Flex mahdollistaa mittaamisen ASIO-ajureilla varustetun audioliitännän kautta.

Audio-Precision-APx-Software-v5.0-Transfer-Function-Measurement-Example.jpg

Transfer Function -mittauksella voi mitata taajuusvastetta käyttäen vapaasti valittavaa laajakaistaistaista mittasignaalia kuten puhetta, musiikkia tai kohinaa.

555B_ADIO_DSIO_PDM_BT.jpg

Uudistuneessa APx B-sarjassa on tehokkaampi suoritusyksikkö sekä nopeampi yhteys tietokoneen ja mittalaitteen välillä.

FPO-apx-keybox-sm3.jpg

Audio Precision julkaisee uuden version APx ohjelmistosta joka sisältää mm. Open-loop log-swept sine chirp -mittaukset, monikanavaisen sisäänmenoekvalisoinnin, DTS:X tuen sekä AAC MPEG2 tuen.

AP-ABC-MRT-Measurement-Results-768x406.jpg

ABC_MRT käyttää mittasignaalina puhetta joten se soveltuu erinomaisesti mittauksiin joihin normaalit mittasignaalit kuten siniaalto tai kohina eivät sovellu.

BT_Duo_Module.jpg

Bluetooth Duo on uudistunut Bluetooth digitaaliliitäntä APx-sarjan mittalaitteisiin.

audio-app.jpg

Ohjelmiston viimeisin versio tukee uusimpia Android versioita.

apx1701-3-4-2000px-1.jpg

APx1701 on työkalu kaiutin-, kuuloke- ja mikrofonimittaukseen.

AUX-0040.jpg

Kaksikanavaisen AUX-0025 sekä kahdeksankanavaisen AUX-0100 suotimien rinnalle Audio Precision on tuonut uuden kaksikanavaisen 20 Hz - 40 kHz kaistanpäästösuotimen.

APx555-Straight-view-2000-px-wide-1.jpg

APx555 on erittäin suorituskykyinen audioanalysaattori ilman kompromisseja.

Liity postituslistallemme

Saat ajankohtaista tietoa uusista tuotteista ja muusta ajankohtaisesta. Listalle liittyminen ja siitä poistuminen on helppoa. Eikä se velvoita sinua mihinkään.