Laadukkaat ohjelmistot ja audiomittalaitteet kaiuttimien, kuulokkeiden, mikrofonien akustisiin ja elektroakustisiin mittauksiin.

Audio Precision tarjoaa monipuoliset työkalut elektroakustisiin mittauksiin. Laadukkaat audiomittalaitteet, monipuoliset ohjelmistot sekä työkalut helpottavat luotettavan mittaustuloksen saamista.


APx517B audiomittalaite kaiuttimien, kuulokkeiden ja mikrofonien mittaukseen

APx517B audiomittalaite kaiuttimien, kuulokkeiden ja mikrofonien mittaukseen

APx517B mittalaitteeseen on integroitu audiomittalaite / audioanalysaattori, päätevahvistin, kuulokevahvistin sekä mikrofoniliitäntä virtalähteellä. Optiona saa valinnaisen digitaaliliitännän laajasta valikoimasta digitaaliliitäntöjä kuten Bluetooth, PDM, HDMI, digitaalinen sarjaliitäntä tai AES/EBU.

Integroitu rakenne tekee mittalaitteen käyttöönotosta helppoa ja ISO/IEC 17025 kalibroitu mittalaite tarjoaa luotettavia mittaustuloksia esimerkiksi tuotannon mittauksiin. Pienisäröinen päätevahvistin sekä Kelvin ”4-wire” liitäntä mahdollistaa kaiuttimen parametrien tarkan mittauksen. Analogiset mikrofonisisäänmenot (2 x XLR ja 2 x BNC) sisältävät mikrofonivirtalähteet sekä tukevat TEDS kalibroidun mikrofonin kalibrointitietojen lukua. Laadukkaan kuulokeliitännän kautta kuulokkeet tai headsetit voidaan kytkeä suoraan mittalaitteeseen.

Mittalaitteeseen on mahdollista saada optiona yksi valinnainen digitaaliliitäntä kuten Bluetooth, PDM, PDM 16, HDMI, AES/EBU tai digitaalinen sarjaliitäntä. Sopivan digitaaliliitännän avulla mittalaitteen voi liittää suoraan esimerkiksi Bluetooth-kuulokkeeseen tai älykaiuttimeen.

Mittalaitteessa käytetään samaa APx500 ohjelmistoa kuin muissakin APx-sarjan laitteissa. Ohjelmistolla tehtävät työtiedostot ovat yhteensopivia muiden APx-sarjan laitteiden (APx-FLEX, B-sarja, Legacy...) kanssa.

APx517B peruskokoonpanoon kuuluu:

• 2 channel ASIO interface
• File Analysis
• Sequence Mode
• Input Signal Monitors (including FFT monitor)
• Level & Gain
• Frequency
• THD+N
• Loudspeaker Production Test (including Rub & Buzz)
• Stepped Frequency Sweep
• Pass / Fail Measurement
• Signal Acquisition Measurement

Ohjelmistoa voi täydentää yksittäisillä APx500 sarjan mittauksilla tai erillisillä "APx500 Flex Pack" mitauspaketeilla.

Tarkemmat tiedot APx517B audiomittalaitteesta.

Kaiutinmittaus APx517B audiomittalaitteella.


APx1701 kaiutin-, kuuloke ja mikrofonimittaustyökalu

APx1701 Transducer Test interface

APx1701 Transducer Test Interface on lisävaruste APx-sarjan mittalaitteiden yhteyteen, joka on suunniteltu erityisesti elektroakustisiin mittauksiin. Se sisältää laadukkaat päätevahvistimet kaiutin- tai kuulokemittaukseen sekä mikrofoniliitännän virtalähteineen mittamikrofonien tai mitattavien mikrofonien liittämiseen. Soveltuu sekä tuotekehityksen että tuotannon käyttöön. Päätevahvistimet mahdollistavat kaiutin- ja kuulokemittaukset ilman erillisiä vahvistimia. Mikrofonivirtalähteisiin voi kytkeä joko mittamikrofonit tai mitattavat mikrofonit suoraan. Mahdollistaa myös kaiutinimpedanssin mittauksen.

Lisätietoja APx1701 tuotteesta.


IMP1 Impedance Fixture

IMP1

Kaiuttimen impedanssia mitattaessa, mitataan puhekelaan vaikuttava jännite ja sen läpi kulkeva virta. Audio Precision laitteilla voi mitata jännitteen mutta virran mittaamiseen tarvitaan tarkasti tunnettu vastus, jonka IMP1 tarjoaa.

Valittavana on kaksi eri vastusta: 1.0 ohm ja 0.1 ohm. Etuosan XLR-liittimet kytketään mittalaitteeseen kun taas takaosan liittimet päätevahvistimeen ja kaiutinelementtiin.

Lisätiedot IMP1 impedanssityökalusta.


SPK-RD ja SPK-PT ohjelmisto-optiot

SPK-RD ja SPK-PT ohjelmisto-optiot laajentavat APx500-ohjelmiston mittausvalikoimaa akustisiin ja elektroakustisiin mittauksiin. Ne mahdollistavat Rub & Buzz, modulated noise, Thiele-Small parametrien-, energy time curve-, impedanssi-, impulse response ym. akustiset mittaukset.

Lisätietoja SPK-RD ja SPK-PT ohjelmisto-optioista.


Waterfall-mittaukset

Waterfall- ja Polar Plot -mittauksiin tarvittavat työkalut on ladattavissa AP:n sivuilta.

Lisätietoa Waterfall CSD (Cumulative Spectral Delay) mittausohjelmasta


Polar Plot -mittaukset

Polar Plot -mittauksia varten on ladattavissa työkalu jonka avulla mittauksia voi automatisoida.

Lisätietoa Polar Plot mittauksista.


Suhteellisen äänenlaadun mittaaminen, Perceptial audio testing, PESQ, POLQA, STI ja ABC-MRT

APx500-ohjelmistoon on saatavilla suhteellisen äänenlaadun mittamiseen tarkoitettuja mittauksia kuten PESQ, POLQA ja STI. Ne integroituvat saumattomasti muihin mittauksiin ja Audio Precision mittalaitteisiin muodostaen helppokäyttöisen kokonaisuuden. Uusimpana tulokkaana ABC-MRT mahdollistaa puheen ymmärrettävyyden mittaamisen käyttäen mittasignaalina normaalia puhetta. Perinteisten mittasignaalien, kuten siniaalto tai kohina, käyttö saattaa olla ongelmallista puheen enkoodaukseen suunnitelluissa ratkaisuissa tai laitteissa joissa on kohinasalpa.

Lisätietoa PESQ ja POLQA mittauksista.
Lisätietoa STI (Speech Transmission Index) -mittauksesta.
Lisätietoa ABC-MRT optiosta.


 

 

Liity postituslistallemme

Saat ajankohtaista tietoa uusista tuotteista ja muusta ajankohtaisesta. Listalle liittyminen ja siitä poistuminen on helppoa. Eikä se velvoita sinua mihinkään.